Benno diederiks

Maak je Comeback

Niemand rolt ongeschonden door het leven. De vraag is, hoe ga je ermee om? Soms is de impact van een tegenslag zo groot dat een Comeback Coach het beste medicijn is.

Maak een afspraak

Benno Diederiks

De waarde van een goede Comeback Coach

Als Comeback Coach helpt Benno Diederiks je inzien welke niet-helpende gedachten we in stand houden. Wat ons tegenhoudt om te herstellen van onze tegenval. Door het omzetten van de niet-helpende gedachten in helpende gedachten en de eigen hulpbronnen aan te spreken. Door opzoek te gaan naar het verlangen dat er achter zit. Dat waar het leven je voor heeft uitgevonden. 

Maak je Comeback seminar

 

Op 16 april 2020 gaven Hans van Breukelen en Benno Diederiks een webinar waarin Benno de 8 stappen van de Maak je Comeback Methode uitlegt.

De 8 stappen van de Comeback Methode

Je comeback maken biedt  je de kans om al je talenten in te zetten en zichtbaar te maken. Je comeback maken biedt je de kans om – door schade en schande – wijs te worden.

1. Vallen

Doemdenken omzetten in ‘doe-denken’

2. De drang naar rehabilitie

Jezelf terugvinden in eigen autonomie, realisatiekracht en veerkracht

3. Inzicht

Hoe kan ik weer mijzelf worden?

4. Willen

Wat wil ik werkelijk? Hoe kom ik in mijn drijfveer?

5. Kunnen

Hoe kan ik mijn eigen wijsheid inzetten? Hoe kan ik worden wie ik ben en mijn unieke eigenschappen inzetten?

6. Durven

Je gaat uitproberen, grenzen stellen en ruimte nemen. Wat is de beste versie van jezelf? Die je oorspronkelijk zou willen zijn?

7. Mogen

Hoe leef ik volgens mijn persoonlijke visie? Hoe kom ik tot realisatie? Mag ik dat van mijzelf? Geef ik mijzelf toestemming om mijn pad te volgen? Hoe kom ik de drempel over.

8. De regie over eigen scenario’s voeren

De baas over mijn eigen plannen. Hoe leidt mijn comeback tot mijn levensgeluk? De weg naar de held.

 

 

Het boek: Maak je Comeback

Wil je meer weten over de Maak je Comeback methode? Lees dan ook het boek dat Benno Diederiks hierover schreef samen met topvoetballer Hans van Breukelen. In het boek lees je behalve de theorie achter de methode hoe Hans van Breukelen zijn comeback maakte met behulp van Benno Diederiks als zijn coach. Ze besloten de handen in één te slaan omdat het voor veel mensen van grote waarde is om met behulp van deze methode hun tegenslagen te overwinnen en zichzelf opnieuw uit te vinden.

Exeutives, Managers, HRM-medewerkers en medewerkers

Alles weer aan kunnen in het leven

Goed in je vel zitten

Een belangrijke voorwaarde om te herstellen van een tegenval is dat je weer goed in je vel komt te zitten. Maar hoe doe je dat? De Maak je Comeback Methode van Benno Diederiks gaat uit van het natuurlijk potentieel. Het leert je hergebruiken wat je al hebt. Je leert kansen te blijven zien, juist bij tegenslag. Dat zorgt voor een vernieuwd levensgeluk. Eén van de belangrijste voorwaarden voor een comeback.

Doelstellingen

Als Comeback Coach haalt Benno Diederiks je uit de kuil waarin je gevallen bent en neemt je mee op reis naar de toekomst die voor je ligt. Hij zet, samen met jou, de dingen die niet werken om in doelstellingen. Iets om naartoe te werken. Door je contact te laten maken met de ‘oorspronkelijkheid’ in jou wakkert hij het verlangen aan om er opnieuw voor te gaan. Hij zet de deur open voor nieuwe opties en zet je aan tot daadkracht. 

Vitaliteit

“Benno is iemand die snel schakelt en anderen, onafhankelijk van het werk- en denkniveau, op een prettige manier kan confronteren met het eigen gedrag.”

Marc Stoop

HOE JIJ SNELLER GROEIT

Waarom zou je er voor kiezen om geheel zelfstandig omhoog te kruipen uit de tegenslag waarin je bent belandt terwijl je samen met een Comeback Coach sneller groeit en ook duurzamer werkt aan een nieuwe toekomst met een grotere slagingskans? Benno Diederiks ontwikkelde de Maak je Comeback Methode en trekt samen met Hans van Breukelen het hele land door om leidinggevenden, HRM-medewerkers, ondernemers en zelfstandigen te coachen in hun persoonlijke groei en die van hun personeel. Ook wanneer je niet door tegenslag werd geveld een ervaring voor het leven.

Coach

Als Coach is Benno een verbinder, een geruststeller en een realist maar ook een criticus en een vasthouder.  Opgeven is geen optie voor hem en als een schip bij zwaar weer loodst hij je door jouw persoonlijke hindernissen net zolang tot jij de regie weer in eigen hand hebt.

Trainer

Als trainer is Benno een man die goed onderbouwd en in heldere begrijpelijke taal de aansluiting met zijn publiek weet te vinden en hen zijn boodschap laat voelen. Zonder enige moeite schud hij de vele voorbeelden uit zijn succesvolle praktijk uit zijn mouw. Herkenbaar voor iedereen in moeilijk vaarwater.

Spreker

Samen met Hans van Breukelen is Benno een geliefd spreker op de vele podia waar mensen samen komen die opzoek zijn naar een nieuw te varen koers. Van managers, executives en ondernemers tot HR-medewerkers. In ieders leven kan een situatie ontstaan waarin je je een zinkend schip waant.

Wat klanten over Benno zeggen

“Benno past het tempo aan op het acceptatieniveau van de cursisten. En wat heel belangrijk was: hij creëerde een prettige en veilige sfeer. Hij is direct, open, heeft goed gevoel voor humor, is respectvol en principieel. Een fijne trainer!”

JACQUELINE SCHOLTEN

Ambtelijk secretaris Ondernemingsraad, LeasePlan Corporation

“Een bevlogen en inspirerend persoon die je meeneemt door methodieken- en leermodellen vanuit een eigen visie, onderbouwd en uitgelegd op basis en met behulp van de praktijk. Heeft veel aandacht voor groei en ontwikkeling van de deelnemer en stimuleert zelfonderzoek om inzicht in eigen ik te vergroten.”

ROB BLOM

Reintegratiebegeleider, UWV

“Voor mij was ook zeer opmerkelijk dat hij zo ontzettend veel “inside information” van mijn bedrijf wist. Daardoor had ik het gevoel dat hij precies begreep wat ik in mijn leerproces probeerde te verwerken. Op alle fronten geldt: uitstekend!”

ERIKA A. ANGHEL

UWV adviseur werkgeversdiensten, Werkcoach, UWV Werkbedrijf Leiden

JIJ BENT AAN ZET

Als coach faciliteert Benno mensen om zélf te leren en zich te blijven ontwikkelen

CONTACT

Van Loonstraat 15
5271 HE  SINT-MICHIELSGESTEL
Telefoon: 06 509 40 366

benno@dicta.nl

LINKEDIN

Nieuws, de laatste blogs, meer over Benno's opleiding en ervaring vind je op Linkedin:

Linkedin Button Benno Diederiks