BOEK: Mentale Innovatie

Hans van Breukelen, Bas Kodden & Benno Diederiks

Mentale Innovatie

Beweeg naar een leven zonder beperkingen

Hoe vind je jezelf opnieuw uit?

In het boek Mentale Innovatie bundelen Hans van Breukelen en Benno Diederiks voor de derde keer hun kennis en ervaring. In dit derde boek worden zij bijgestaan door Bas Kodden. Schrijver, spreker en onderzoeker op het gebied van leiderschap, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. Samen inspireren ze leidinggevenden en professionals om zichzelf en hun organisaties omzichzelf doormiddel van Mentale Innovatie opnieuw uit te vinden.

Hulpbronnen inzetten

In het boek nemen ze de lezer aan de hand door kritische vragen te stellen en rake anecdotes te vertellen aangevuld met een breed theoretisch kader waarmee de onvermoede interne hulpbronnen aan worden gesproken die ieder mens bezit. Deze worden uitgenodigd tot het ontwikkelen van eigenschappen en mogelijkheden die mentale groei, mentale innovatie, impliceert.

Talenten maximaal benutten

Mentale Innovatie leidt tot een jezelf opnieuw uitvinden, een proces van zoeken naar betekenis en creëren van waarde waardoor persoonlijke talenten optimaal kunnen worden ingezet en het persoonlijk leiderschap verder tot ontwikkeling komt en een diepere betekenis krijgt.

De opbrengsten van dit boek worden geschonken aan Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. 

Uitgave voorjaar 2021

Het boek Mentale Innovatie is nog niet beschikbaar. Het ligt naar verwachting in het voorjaar van 2021 in de winkels. Neem gerust contact op wanneer u hierover op de hoogte wilt blijven.

Wat is Mentale Innovatie?

Mentale innovatie is het vermogen om flexibel te zijn en gebruik te maken van het onverwachte, zodat je veranderingen en uitdagingen aangaat en inzet voor je zelfontwikkeling. Er zit een passieve en een actieve component aan: openstaan voor wat het leven je brengt vereist een bepaalde openheid, ontvankelijkheid (dat zou je passief kunnen noemen), gepaard met slagvaardigheid (dat is de actieve component). Als zich iets nieuws op je pad voordoet, kun je het omzeilen, overwinnen, gebruiken of eigen maken, maar in alle gevallen heb je een bepaalde mate van doorzettingsvermogen nodig. Een enkele keer zoek je zelfs doelbewust nieuw paden op, omdat je daar behoefte aan hebt. Dit bedoelen we met de actieve component.

Wie schrijft die blijft

Quotes

Een innovatie mindset

Onder een innovatie mindset, ofwel mentale innovatie, verstaan we het proces dat we breinbeïnvloeding noemen. Het is het geheel van technieken en gedragingen dat je kan helpen om je te ontwikkelen, te groeien, te leren, en een steeds betere topsporter te worden – in je werkende leven en ook privé. – Uit boek Mentale Innovatie

Nieuwe inzichten

De moraal is dus dat er zomaar ineens ontwikkelingen kunnen voordoen die niet gepland zijn of anderszins gefaseerd zijn, die kunnen leiden tot nieuwe inzichten en theorieën. Je laat je brein werken en geeft het opdracht om de kansen te creeëren om beter te worden. Zo kun je het zien. Uit boek Mentale Innovatie

Heldere uitleg

“Benno is resultaatgericht en gaat recht op zijn doel af waarin hij meebuigt en ombuigt als dat nodig is.”

Anton ter Horst

MENTALE INNOVATIE KOPEN?

Het boek Mentale Innovatie is online te koop en in de reguliere boekhandels. De opbrengsten van het boek worden geschoken aan Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. Wil je 20 exemplaren of meer bestellen, neem dan contact op met Benno Diederiks.

Managementboek.nl

Maak je comeback geeft je alle tools om tegenslag om te zetten in nieuwe kansen. In acht heldere stappen vind je jezelf opnieuw uit. Je ontwikkelt de veerkracht om met hervonden moed en vitaliteit weer aan de slag te gaan met het werken aan je passie.

Bol.com

Het persoonlijke verhaal van voormalig topkeeper Hans van Breukelen loopt als een rode draad door dit boek. Hans vertelt openhartig en gedetailleerd hoe hij met behulp van de comebackmethode de persoonlijke en professionele tegenslagen in zijn leven heeft overwonnen.

Overige boekhandel

Het boek Mentale Innovatie van Hans van Breukelen, Benno Diederiks en Bas Kodden komt in het najaar van 2020 uit. Tegen die tijd is het in elke reguliere boekhandel te bestellen is. Vragen hierover zijn al wel van harte welkom via het contactformulier.

JIJ BENT AAN ZET

Als coach faciliteert Benno mensen om zélf te leren en zich te blijven ontwikkelen

CONTACT

Van Loonstraat 15
5271 HE  SINT-MICHIELSGESTEL
Telefoon: 06 509 40 366

benno@dicta.nl

LINKEDIN

Nieuws, de laatste blogs, meer over Benno's opleiding en ervaring vind je op Linkedin:

Linkedin Button Benno Diederiks