06 509 40 366 info@bennodiederiks.nl

COACHING: VOOR WIE?

Een passende coach vinden is heel belangrijk. Op deze pagina vind je alle benodigde informatie om te bepalen of Benno de coach voor jou is.

In vogelvlucht

Ondernemers

Ondernemers die de meerwaarde kennen van persoonlijke groei

Directie

Executives die een (opbouwend kritisch) klankbord missen

Managers en teamleiders

Managers die hun ambities willen vormgeven; teamleiders die hun team willen laten excelleren

HRM managers

HRM-managers die actief werken aan talentontwikkeling van medewerkers

 

WAARDE TOEVOEGEN

Hart voor de zaak

Benno Diederiks werkt voor executives van organisaties en bedrijven. Mensen met hart voor de zaak die voor een bijzondere uitdaging staan. Van wie soms erg veel wordt gevraagd waardoor executive coaching geen overbodige luxe is. Benno kent deze wereld. Hij weet waar je tegen aan kunt lopen en hoe je de stap naar de volgende fase kunt zetten in je persoonlijke groei.

Niet voor niets heet zijn nieuwste boek, dat hij met Hans van Breukelen en Bas Kodden schreef, Mentale Innovatie.

Benno is ook een uitstekende sparring partner voor de alfaman of -vrouw die al een hele carrière achter de rug heeft. Hij of zij heeft soms — privé of zakelijk — een tegenslag meegemaakt, of is op zoek naar nieuwe of vernieuwde focus, voldoening en energie.

Wat levert Benno?

Benno is een gedreven coach voor wie opgeven geen optie is. Hij kan terugvallen op een stevige set diploma’s en certificaten maar in de praktijk zijn het vooral zijn persoonlijke assets en de vele vlieguren die hij maakte waardoor een doorbraak niet uitblijft. Woorden die Benno typeren zijn:

ANALYTI­CUS
DOOR­GRONDER
GRENS­VERLEGGER
IMPRO­VISATOR
KOERS­VINDER
LUCHTIG­MAKER
TEMPO­MAKER
TOEKOMST­KIJKER
VISIE­MAKER
ZIN­ZOEKER

Benno over ondernemers

Machers met open vizier

Ondernemers zijn soms ‘last­pakken’ voor zichzelf en hun omgeving. Ze werken als raad­gever en opdrachtgever altijd met grote dadendrang.

‘Durf jij me wel aan?’ is de onderliggende vraag voordat ik als loods aan boord van deze ‘tankers’ mag komen. Het zijn mensen die veelal intuïtief werken en snel aanvoelen hoe de krachten­verhoudingen liggen. Een enkeling heeft al een aantal coaches afgewezen voor hij bij mij komt.  

Mijn beroepsintuïtie matcht die van hen en is essentieel om het krachtenveld tussen coach en coachee (en tussen coachee en zijn systeem, vaak een bedrijf) goed te navigeren. De analyse en de logica lopen steeds parallel mee.

Benno is geen standaard coach. Hij creëert, is doelgericht en pragmatisch. Hij is in staat om iemand te doorgronden en legt snel de vinger op de zere plek. Vanuit respect prikkelt hij en waar nodig gaat hij een confrontatie niet uit de weg. Een stevige sparringpartner die zich niet om de tuin leiden door afleidings­manoeuvres, maar koers houdt.

Hella Bolte

Eigenaar, Brainfish, Radical Roots e.a.

Benno over directeurs

Eenzaam aan de top

DGA’s en CEO’s hebben door­gaans een voorgeschiedenis in hun marktgebied. Ze weten uit eigen ervaring dat je pro­fessionals hun gang moet laten gaan — en toch moet iemand de (soms zware) beslissingen nemen.

De eenzaamheid aan de top, het is een cliché maar er schuilt zoals met alle clichés een kern van waarheid in. De visie en strategie, met potentieel grote gevolgen voor iedereen in het bedrijf, ligt immers in hun handen.

Het is vaak prettig om een begripvolle outsider te kennen die als spiegel kan functioneren. Beslissen doen de directeurs zelf wel, maar productief vorm geven aan twijfels of onderbuikgevoel, daar kun je een coach bij gebruiken.

Benno is in staat om een coachgesprek dusdanig te versnellen dat binnen een korte tijd nieuwe inzichten ontstaan. Aan de andere kant creëert hij rust en ruimte om deze nieuwe inzichten in te laten dalen. Als coachee ga je de deur uit met stof tot nadenken waarmee je je toekomst kan verrijken.

Joyce Schiffers

Eigenaar Joyce Schiffers Coaching, Coachend leidinggevende, GGZ Huisartsenzorg

Een uiterst energieke persoonlijkheid die overloopt van inhoud, dat is Benno Diederiks.

ARVID BUIT, Master Executive Coach

Benno over (team) leiders

Gedreven op de grens van mens en systeem

Het is niet vreemd dat er zo enorm veel boeken over management worden geschreven. Teamleiders en managers staan op het kruispunt van het systeem (de organisatie) en de mens (de medewerker). In hun handen komt de strategie tot leven.

Managers en teamleiders hebben hart voor de zaak én voor hun medewerkers, maar zitten soms ingeklemd tussen top-down en bottom-up. Dat geldt steeds meer, nu medewerkers­tevredenheid en motivatie zo centraal staan.

Tegelijk is hun werk een soms lastige mix van theorie en praktijk. Snel schakelen, trends overzien, mensen aanvoelen, werkmethodes aanscherpen… Geen wonder dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Ik bewonder Benno’s analytisch vermogen. Hij is scherp. Deskundig in het vertalen van mijn vraagstelling naar mijn eigen praktijk. Hij is integer, pragmatisch en gaat respectvol om met me. Ik vond de wijze waarop hij mij situaties laat inzien, onderbouwd met argumenten, buitengewoon knap en jaloersmakend.

Ciryll Harris

Teamleider Bestuurs- en concern ondersteuning, Gemeente Rotterdam

Benno over h.r.m. managers

Trainers van spitsen en clubs

HRM management is een vak apart. Een vak dat bovendien enorm in ontwikkeling is, varend op de golven van individualisering en betekenisgeving. Oude structuren kunnen daarin enorm remmend zijn, maar ze geven ook houvast. Dit kan tot dilemma’s leiden.

Ik zie HRM managers soms als voetbaltrainers die én de belangen van de individuele spelers, én die van het team als geheel in het oog moeten houden. Dat is op zich al een forse opgave, maar nu ook nog het idee van ’team­samenstelling’ aan het draaien is, kun je weleens de moed verliezen.

Zelf heb ik veel ervaring in deze functie gehad en vervolgens veel HRM managers gecoacht. Als ‘insider zonder bedrijfsbelang’ kan ik je helpen weer richting en slagvaardigheid te vinden.

 

Als coach is Benno in staat om op alle niveaus te communiceren. Hij leeft zich in in je belevingswereld waardoor hij zonder moeite dezelfde taal spreekt. Hij weet mij op de juiste manier te raken en te bewegen. Bovenal is Benno een prettige persoon in de omgang.

Wouter Arkesteijn

Manager HR en bedrijfsvoering, Lybrae Nederland

JIJ BENT AAN ZET

Als coach faciliteert Benno mensen om zélf te leren en zich te blijven ontwikkelen

CONTACT

Van Loonstraat 15
5271 HE  SINT-MICHIELSGESTEL
Telefoon: 06 509 40 366
Email: info@bennodiederiks.nl

LINKEDIN

Nieuws, de laatste blogs en meer over Benno’s opleiding en ervaring vind je op Linkedin:

 

Linkedin Button Benno Diederiks