COMEBACK COACHING

Niemand rolt ongeschonden door het leven. Demotie, faillissement, scheiding, ongeval… De vraag is, hoe ga je ermee om? Soms is de impact van een tegenslag zo groot dat een Comeback Coach het beste medicijn is.

In vogelvlucht

Jouw comeback

Terug naar je bron, werken met wat je hebt, nieuwe doelen formuleren

De Comeback-methode

In 8 stappen van Vallen terug naar Regie pakken

Over het boek

Benno’s theorie, aangevuld met de persoonlijke ervaringen van topvoetballer Hans van Breukelen

 

JOUW COMEBACK

Terug naar je bron

Als Comeback Coach helpt Benno je inzien welke niet-helpende gedachten je in stand houdt. Benno helpt je je eigen hulpbronnen weer te vinden en aan te spreken. Door op zoek te gaan naar het oorspronkelijke verlangen dat je zo ver bracht. Of door te gaan vormgeven waar je onbewust al zo lang naar toe groeide.

 

Werken met wat je hebt

Een belangrijke voorwaarde om te herstellen van tegenslag is dat je weer lekker in je vel komt te zitten. De Comeback-methode gaat uit van het natuurlijk potentieel. Benno leert je (her)gebruiken wat je al hebt én hij laat je nieuwe kansen zien. Dat zorgt voor vernieuwd levensgeluk: een van de belangrijkste voorwaarden voor een comeback.

Nieuwe doelen formuleren

Benno helpt je om ideeën die niet werken om te zetten of te vervangen voor werkende doelstellingen. Doelen om naar te streven, doelen die je zicht geven op nieuwe richtingen. Door je contact te laten maken met de oorspronkelijkheid in jou wakkert hij het verlangen aan om er opnieuw voor te gaan.

 

Ook ik ben met mijn kop tegen de paal gedoken. Het kostte me moeite om daarna mijn passie en veerkracht terug te winnen. Maar het is mij gelukt. Ik heb een comeback gemaakt en ik ben er sterker dan ooit uit gekomen. 

Tijdens de gesprekken met Benno heb ik de balans teruggevonden. Mijn zin in ondernemen is weer terug, ik ben scherp en ik barst van de energie. De tijd heelt alle wonden, zeker als je er open en kwetsbaar over durft te spreken.

HANS VAN BREUKELEN

De Comeback-methode in 8 stappen

1 VALLEN

Doemdenken omzetten in ‘doen-denken’

2 REHABILITATIE

Jezelf terugvinden in autonomie, realisatiekracht en veerkracht

3 INZICHT

Hoe kun je weer jezelf worden? Wat neem je mee, wat laat je los?

4 WILLEN

Wat wil je bereiken? Welke nieuwe doelen formuleer je? Hoe vind je je drijfveren terug?

5 KUNNEN

Kun je je eigen wijsheid inzetten? Hoe ga je je unieke eigenschappen inzetten?

6 DURVEN

Je gaat uitproberen, grenzen stellen en ruimte nemen. Wat is de beste versie van jezelf?

7 MOGEN

Hoe kom je tot realisatie? Geef je jezelf toestemming om je eigen pad te volgen? Hoe kom je de drempel over? 

8 REGIE

Eigen scenario’s beheren; de baas over je plannen. Hoe leidt je comeback tot nieuw levensgeluk?

Comeback Coach

Benno Diederiks

Benno staat voor een heldere, onorthodoxe aanpak waarbij het vooral op handelen aankomt. Als Comeback Coach laat hij je zien wat er te winnen valt na – of zelfs vanwege – een tegenslag. Zijn motto: ‘Je hebt misschien geen controle over je situatie, maar jij bent wel degene die bepaalt hoe je ermee omgaat. Doe dat dan ook.’

Benno Diederiks 2021

BOEK: MAAK JE COMEBACK

Wil je meer weten over de Comeback-methode? Lees dan ook het boek dat Benno hierover schreef samen met topvoetballer Hans van Breukelen.

In het boek lees je behalve de theorie achter Benno’s methode hoe Hans zijn comeback maakte met Benno als zijn coach. Ze besloten vervolgens dit boek te schrijven omdat het naar hun mening voor veel mensen van grote waarde is om tegenslagen te overwinnen en zichzelf opnieuw uit te vinden.

 

AAN­BEVELINGEN

Het belangrijkste van zijn coachingsessies is dat hij me bewust heeft gemaakt van mijn talenten en mijn authenticiteit. Ik ben blij en dankbaar dat ik Benno heb ontmoet.
CIRYLL HARRIS

Teamleider Bestuurs- en Concernondersteuning, Gemeente Rotterdam

Hij analyseert razendsnel en is scherp. Zijn kracht is ervarend leren. En niet onbelangrijk: hij is zeer betrouwbaar en integer.
YURI FISSCHER

Huisarts, zelfstandige praktijk

Benno maakte me bewust van mijn valkuilen en kreeg in korte tijd eigenschappen boven water waaraan ik gericht kon werken. Ik merk nog steeds de positieve effecten in mijn samenwerking met anderen.
HENRIËTTE VAN DER HEIDE

QA medewerker, Bart's Retail

JIJ BENT AAN ZET

Als coach faciliteert Benno mensen om zélf te leren en zich te blijven ontwikkelen

CONTACT

Van Loonstraat 15
5271 HE  SINT-MICHIELSGESTEL
Telefoon: 06 509 40 366
Email: info@bennodiederiks.nl

LINKEDIN

Nieuws, de laatste blogs en meer over Benno’s opleiding en ervaring vind je op Linkedin:

 

Linkedin Button Benno Diederiks