Pragmatisch, inlevend & oplossingsgericht

Benno Diederiks staat voor een heldere, onorthodoxe aanpak, waarbij het vooral op handelen aankomt. Als Master Executive Coach laat Benno Diederiks mensen zien en ervaren wat er te winnen valt wanneer je investeert in jouw eigen Mentale Innovatie.

Meer over Benno

Master Executive Coach

Benno Diederiks is in hart en nieren een Master Executive Coach van grote waarde

Talentontwikkelaar

Benno Diederik zet jou in jouw kracht en laat je jouw talenten ontwikkelen

Schrijver van boeken

Samen met o.a. Hans van Breukelen schreef Benno management boeken

Tevreden klanten

De lijst met tevreden klanten is eindeloos. Niet voor niets natuurlijk.

Wie is Benno Diederiks?

Master Practioner coach EMCC NOBCO

Benno Diederiks is Master Practioner coach EMCC NOBCO, de hoogste accreditatie van de Nederlandse Orde van Beroeps Coaches (NOBCO). Hij staat voor een heldere, onorthodoxe aanpak, waarbij het vooral op handelen aankomt. Als Master Executive Coach en Comebackcoach laat Benno Diederiks mensen zien en ervaren wat er te winnen valt wanneer je breidt bent te investeren in jouw eigen groei of wanneer je een tegenslag meemaakt en deze als kans ziet. Benno heeft meer dan 20 jaar ervaring in het coachen van mensen die te maken hebben met ontslag, faillissement, een ongeluk of die geen voldoening meer vinden in hun werk.

Zelf ook nooit uitgeleerd

Benno Diederiks is niet alleen zeer ervaren als Master Executive Coach, hij is ook zeer goed onderlegd. Net als veel van zijn klanten is hij zelf ook nooit uitgeleerd. Zo heeft hij onder meer de volgende opleidingen succesvol afgerond:

 

 • HBO Maatschappelijk werk
 • WO, Vrij Doctoraal Sociale Wetenschappen
 • Master Human Resource Management
 • Mediator, Onderhandelen en Mediation
 • Master NLP
 • Didactiek voor Hoger Beroepsonderwijs
 • Master Practioner coach EMCC NOBCO

jouwJouw onvermoede mogelijkheden aanboren

Ben je op zoek naar een coach die meelevend naar je luistert en begripvol hummend naar je knikt? Zoek dan vooral verder. Maar wil je een coach die je zegt waar het op staat, die je laat wankelen zodat je daarna met een rechtere rug de deur uit loopt, die ervoor zorgt dat je jouw eigen visie weet en leeft, ondanks iedere tegenslag, dan is Benno de juiste coach voor jou.

 

Benno coacht excutives op:

 • Intern en extern ondernemerschap
 • Strategieontwikkeling
 • Organisatieontwikkeling
 • Praktische bedrijfskunde
 • Bestuurskunde 
 • Leidinggeven
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Persoonlijk leiderschap

“Overweeg alles, behoud het goede, ontdek het mooie en koester jouw opbrengst.”

Benno Diederiks

Benno Diederiks: altijd onderweg en op weg

Leren afremmen en versnellen, schakelen en vooruitkijken

Een loopbaan die leidt van executive coach tot het co-auteurschap van ‘Topposities’, ‘Maak je Comeback’ en ‘Mentale Innovatie’ ; oftewel: ‘Hoe word ik een spelbepaler?’ is voor Benno Diederiks een volstrekt logische weg. Een weg met weliswaar zij-afslagen, bochten en stoplichten. Maar bovenal een weg waarop hij heeft leren afremmen en versnellen, schakelen en vooruitkijken.

Van de directiekamer tot de werkvloer

Benno Diederiks heeft zich gaandeweg ontwikkeld tot een eclecticus, die afhankelijk van de situatie en leeromstandigheden coachmethodieken en coachstijlen inzet die op dat moment aansluiten op de gewenste situatie alsook de persoon.

 • Van luisteraar tot loods
 • Van sociale wetenschapper tot levenslustige verwonderaar
 • Van pragmatische aanpakker tot regisseur van scenario’s
 • Van creator van kansen tot initiator van daden
 • Van ‘vrijdenker’ tot een pragmatische executive coach met beide benen op de grond
 • Van kansdenker tot verschilmaker

Al deze rollen en ervaringen hebben Benno Diederiks gebracht tot een veelzijdige en authentieke executive coach die denkt in kansen en handelt in mogelijkheden. 

Voor elke fase in de loopbaan

Benno Dieriks is werkzaam op het gebied van:

 • Talentontwikkeling
 • Loopbaanbegeleiding
 • Executive coaching
 • HRM management
 • Leiderschap
 • Zelfmanagement  

Als zelfstandige, partner in diverse samenwerkingsverbanden en als preferred supplier voor diverse grote opleiders, coachbureau’s en trainingsbureaus.

Zelfinzicht en inspiratie

Als coach faciliteert Benno Diederiks mensen om zélf te leren en te ontwikkelen. Zij krijgen een spiegel voorgehouden die een kijkje geeft in de essentie. Van daaruit biedt Benno inzicht, inspiratie en instrumenten om te groeien. Als coach begeleidt hij de ontdekkingstocht naar wat zijn coachees willen bereiken, wat hun droom is. Door het vergroten van zelfinzicht en het nemen van eigen verantwoordelijkheid nemen zij zelf besluiten en komen in actie. Actie die leidt tot een succesvolle verandering.

Met een aanstekelijk enthousiasme 

Als mensen-mens inspireert hij zijn coachees vanuit zijn aanstekelijke enthousiasme en lardeert tijdens (inter)actieve coach ontmoetingen serieuze onderwerpen op het gebied van talentontwikkeling met pakkende humor. Naast luisteren, ‘aanpakken’ en activeren schrijft Benno Diederiks opleidingsmateriaal, boeken en columns.

Ontmoetingen die tot diepgang leiden

Onderweg is Benno Diederiks veel ménsen tegen gekomen. Hij heeft zich verdiept in de wijze waarop ontmoetingen tussen mensen tot meer diepgang leiden en laat als gids zien wat voor moois dan vaak boven komt. Dit maakt hem tot een inspirerende sparringpartner die mensen met kwaliteiten verbindt. Op weg met Benno Diederiks. Brabander van geboorte met een Rotterdamse inslag.

“Je hebt misschien geen controle over de tegenslag die jou is overkomen, maar jij bent wél degene die bepaalt hoe je ermee omgaat. Doe dat dan ook.”
Benno Diederiks

Nieuw perspectief met

Mentale innovatie

Mentale Innovatie leidt tot een jezelf opnieuw uitvinden, een proces van zoeken naar betekenis en creëren van waarde.

Topposities

Nooit meer lonely on the top maar volop in ontwikkeling met Benno Diederiks als Master Executive Coach.

Maak je Comeback

Hoe je uit een tegenslag, een val, een nederlaag, een periode van uitval en daar alleen maar beter van wordt.

Jezelf opnieuw uitvinden

Nadat je jezelf onder leiding van Benno’s coachende leiding opnieuw uitvindt is succes geen toeval meer.

Jaar succesvol Executive Coach

Jaar Comeback Coach

Past Benno wel bij mij?

Wanneer je overweegt om je door een Master Executive Coach te laten coachen wil je weten welke coach het beste bij jou als persoon past en heb je vast nog vragen. Lees ze hier op de website of stel ze tijdens een kennismakingsgesprek.

De meest gestelde vragen

Kun jij mij aan als coach? Durf jij mij aan te pakken?

Geen zorgen. Ik ben gewend om met executives te werken. Dat zijn doorgaans mensen met een sterke eigen mening die niet gewend zijn dat anderen de leiding over hen nemen. 

Ben ik veilig in jouw handen?

Ja, absoluut! Veiligheid, vertrouwen en respect liggen aan de basis van alle relaties met mijn klanten. Dat kan ook niet anders want het is een voorwaarde tot verandering. Tot groei.

Heb je snel in de gaten waar het om draait?

Het zal je niet verbazen wanneer ik je vertel dat ik met mijn ervaring en mijn kennis voor vele hete vuren heb gestaan. Ik heb snel door wat er bij topmanagers, topondernemers en topbestuurders speelt. Wat hen belemmert en hoe zij verder kunnen groeien.

Kan ik door jou komen tot de betere versie van mijzelf?

Ja! Een volmondig, ja! We hebben allemaal belemmerende gedachten en patronen. Overlevingsmechanismen die ons ooit dienden maar ons nu belemmeren om het maximale uit onszelf te halen. Door daar samen naar opzoek te gaan en deze om te zetten in een verbeterde versie zul je zien dat jij de betere versie van jezelf wordt.

Heb jij kijk op mijn business? Begrijp jij mijn branche?

Ik heb in de 25 jaar dat ik dit werk doe heel wat branches voorbij zien komen met elk hun eigen, unieke uitdagingen. Daar weet ik met mijn coaching haarfijn op in te spelen. Je zult snel merken hoe prettig en zinvol het is wanneer ik een tijdje met je op loop.

JIJ BENT AAN ZET

Als coach faciliteert Benno mensen om zélf te leren en zich te blijven ontwikkelen

CONTACT

Van Loonstraat 15
5271 HE  SINT-MICHIELSGESTEL
Telefoon: 06 509 40 366

benno@dicta.nl

LINKEDIN

Nieuws, de laatste blogs, meer over Benno's opleiding en ervaring vind je op Linkedin:

Linkedin Button Benno Diederiks