EXECUTIVE COACHING

Wat heb jij nodig om je te ontwikkelen, te groeien, te leren, en een betere versie van jezelf te worden op jouw vakgebied?

Waarom Executive Coaching?

Uitdagen

Als executive houd je van uitdagingen. Het heeft je gemaakt tot wie je nu bent. Maar het is soms ook een never ending rollercoaster. Dan zijn er momenten waarop je wel een kritisch klankbord kunt gebruiken. Iemand die je laat zien hoe je kunt vernieuwen, verbeteren, versterken wat je hebt en loslaten wat remt. Ik ben zo’n klankbord: met ruim 25 jaar ervaring in het coachen van executives weet ik als geen ander waar jij tegen aanloopt.

Ontwikkelen

Als executive word je keer op keer aangesproken op je persoonlijke leiderschapsvaardigheden. Het blijven ontwikkelen ervan is dus cruciaal. Als criticus, planmaker, verbinder en strateeg houd ik je bij de les — ik weet al snel hoe jij jouw successen behaalt.

 

Doorgroeien

Stilstand is achteruitgang, wordt vaak gezegd. Dat geldt zeker voor mannen en vrouwen in een leiderschapspositie. Ik laat je ontdekken en ervaren hoe jij jezelf steeds opnieuw kunt uitvinden, waardoor jij de toppositie bekleedt die het best bij je past. Waarin jij het meest effectief bent. Of je nu klaar staat voor een comeback of toe bent aan de volgende stap in jouw carrière.

Innovatie is meestal niet iets nieuws uitvinden. Het is vooral nieuw gedrag vertonen; nieuwe mogelijkheden zien. Daar is inzicht, durf en autoriteit voor nodig.

 

BENNO DIEDERIKS

De waarde van Executive Coaching

Snelle resultaten bereiken

Waarom zou je ervoor kiezen om uitdagingen zelfstandig aan te gaan terwijl je samen met een Master Executive Coach sneller groeit en ook duurzamer werkt aan een nieuwe toekomst met een grotere slagingskans?

Ik ontwikkelde de Comeback-methode en specialiseerde me gaandeweg in het coachen van executives. Daaruit kwam het Mentale-Innovatie-traject voort. 

Dit traject is eenvoudig van opzet maar als het eenmaal ‘geladen’ is met jou persoonlijke doelen, ambities en uitdagingen, bevat het alle tools voor duurzame zelfontwikkeling.

 

Individuele doelen stellen

Het grote verschil tussen gewone coaching en Executive Coaching is dat Executive Coaching voor niemand hetzelfde is. De theorie erachter kan ten dele hetzelfde zijn; de praktijk verschilt per persoon.

Dat heeft er in de eerste plaats mee te maken dat we individuen zijn met ieder onze eigen sterke en minder sterke eigenschappen. Maar vooral verschillen de omstandigheden en doelstellingen van executive tot executive. Ten slotte opereert ieder in een unieke context, met specifieke markt- en organisatiegerelateerde issues.

 

Een spiegel voorhouden

Een goede Master Executive Coach helpt je inzien welke niet-helpende gedachten jij in stand houdt. Hij of zij geeft je nieuw perspectief door ze om te zetten in helpende gedachten en je eigen hulpbronnen aan te spreken. Door met jou op zoek te gaan naar het verlangen dat erachter zit. Dat waar het leven je voor heeft uitgevonden.

 

Wat vraagt dit van de coachee?

Een coachingstraject vraagt de volgende competenties van jou:

 • Dat je het verlangen hebt te groeien en jezelf te ontwikkelen
 • Dat je het voorstellingsvermogen bezit dat er meer mogelijk is
 • Dat je liever een nieuwe en onbekende weg kiest dan het begaande pad
 • Dat je open staat voor andere invalshoeken
 • Dat je durft vast te houden aan jouw ideeën 
 • Dat je een tikje eigenwijs bent

Executive Coaching en Mentale Innovatie

Het beste uit jezelf halen

Executive Coaching en Mentale Innovatie gaan hand in hand. Om te groeien als executive en leidinggevende is het van belang dat je jezelf een innovatieve mindset aanmeet.

Mentale Innovatie is het geheel van technieken en gedragingen dat jou helpt om je te ontwikkelen, te groeien, te leren en de beste versie van jezelf te worden. In je werkende leven en ook privé. 

Te vaak koersen wij op onze automatische piloot omdat we die al tientallen jaren gebruiken. Terwijl het meer dan de moeite waard is om jouw verborgen talenten te ontdekken en je voor te stellen hoe ze jou kunnen stimuleren en activeren om te blijven groeien.

 

Kenmerken van Mentale Innovatie

Wat zijn de eigenschappen waaraan je mentale innovatie herkent?

 • Verantwoordelijkheid voor het eigen handelen nemen
 • Nadenken over alternatieven
 • Reageren op de keuzes of wensen van jouw omgeving
 • Op zoek gaan naar informatie, mogelijkheden en antwoorden
 • Je maximaal inspannen om de eigen doelen en plannen aan te passen aan je ambitie en drijfveren

 

Boek Mentale Innovatie - Hans van Breukelen, Benno Diederiks, Bas Kodden
Het traject zoals het in het boek Mentale Innovatie wordt beschreven omvat de volgende stappen:

 1. Bewustwording van je eigenheid en van mentale innovatie als een groeiproces.
 2. Doelen formuleren en plannen maken om te leren en jezelf te ontwikkelen.
 3. Stappen zetten, dat wil zeggen in de praktijk oefenen met nieuwe ervaringen, groei, zelfreflectie.
 4. Het meten en evalueren van het groeiproces.
 5. Het groeivermogen vergroten en versterken.
 6. Volhouden en doorzetten (omgaan met tegenslag, leren van goede en slechte ervaringen).

Verdere informatie op de speciale site

Master Executive Coach

Benno Diederiks

Als jij je grootste potentieel wilt aanboren is een Master Executive Coach geen overbodige luxe. Ik werp licht op de interne dialoog die jou tegenhoudt het maximale uit jezelf te halen. Als een loods haal ik je uit je beperkingen en neem je mee naar jouw ongekende mogelijkheden. Het gaat niet om wat niet werkt maar om wat wél werkt. Ik zet samen met jou de deur open naar daadkracht en ongekende mogelijkheden.

De snelheid waarmee hij verbanden legt en zijn verrassende invalshoeken zorgen ervoor dat een voorwaartse beweging tastbaar en haalbaar wordt.
Samira Winklaar

Teammanager Rabobank Eindhoven

Een coach met een scherp observatievermogen, een grote intuïtie, een ijzeren geheugen, een prettig gevoel voor humor.
Yvonne Manders

senior HR adviseur

 

RESULTATEN

Als je jouw kostbare tijd steekt in een Executive Coaching-traject verwacht je ook resultaat. Ik ben een gedreven executive coach die snel tot praktische resultaten komt:

 • Aanwakkeren van intrinsieke verlangens
 • Ontdekken en verkennen van nieuwe mogelijkheden
 • Komen tot daadkracht, gevoelskracht en denkkracht
 • Ontwikkelen van authentiek leiderschap
 • Utstippelen van een toekomstvisie
 • Uitzetten van een ontwikkelingsstrategie
 • Verbeteren van de zakelijke relaties
 • (Her)vinden van een verbeterde work-life balans

 

Voor HRM

INBEDDING IN ORGANISATIE

Vast onderdeel van een in-house Executive Coaching-traject is een sessie met de executive en zijn/haar leidinggevende(n) of andere betrokkenen. Dit is altijd in overleg met de coachee, maar noodzakelijk voor het systeemaspect van het traject.

GEACCREDITEERD COACH

Ik ben Master Practioner coach EMCC NOBCO, de hoogste accreditatie van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Ik ben ook geaccrediteerd coach supervisor.

ETHIEK

Hoewel ik vertrouw op mijn intuïtie, toets ik elke evaluatie aan de ervaring van de coachee. Op basis van uitgebreide verslaglegging geeft de coachee na elke bijeenkomst een reflectie van zijn/haar impressies. Deze zijn sturend voor het vervolg.

Download de PDF over het inhouse halfjaar-traject Executive Coaching:

JIJ BENT AAN ZET

Als coach faciliteert Benno mensen om zélf te leren en zich te blijven ontwikkelen

CONTACT

Gebouw Novalis
Industrieweg 9C

5262 GJ  VUGHT
Telefoon: 06 509 40 366
Email: info@bennodiederiks.nl

LINKEDIN

Nieuws, de laatste blogs en meer over Benno’s opleiding en ervaring vind je op Linkedin:

 

Linkedin Button Benno Diederiks