06 509 40 366 info@bennodiederiks.nl

Het waait al flink. Kleuren veranderen. De UV-lamp tegen depressie staat paraat, het openhaard hout wordt gehakt en autobezitters google-en dit jaar écht op tijd voor winterbanden. Nederland maakt zich op voor de herfst. Van alle seizoenswisselingen ervaar ik de komende als de meest boeiende. Van herfst naar winter is romantisch, van winter naar lente veelbelovend, van lente naar zomer heerlijk, van zomer naar herfst heeft iets… nostaligisch. Niet iedereen benadert de herfst trouwens zo positief als ik. Want verandering is moeilijk; zeker de verandering van goed naar schijnbaar slecht.
Wat mij zo boeit, is wat er toch zo ‘slecht’ is aan de herfst. Waarom luiden vallende bladeren een neerdalende motivatie in? Waarom staan lange donkere avonden gelijk aan creativiteit op standje winterslaap? Waarom overschaduwt een flinke mist de inspiratie? Ik weet het wel, het gebrek aan (zon)licht, de nattigheid en de koude… maar doe gewoon die laarzen aan, trek erop uit
letterlijk en figuurlijk, prive en zakelijk- snuif de wind op en pak de kansen die de herfst biedt! Bagger eens lekker door de modder. Dat geeft dezelfde boost als met blote voeten door het warme strandzand. Een rood wijntje voor de openhaard met kaarsjes aan smaakt even lekker als een cocktail op het terras in het avondzonnetje.

Voor de zakelijke dippers giet ik graag een pittig, hartverwarmend sausje over het komende seizoen: de herfstdipsaus. Basisingrediënten zijn potentieherkenning en talentontwikkeling. Aangelengd met de smeerolie reflectie, afgemaakt met zelfvertrouwen. Deze ingrediënten zijn gewoon voorhanden, net als in de lengte; juist aangereikt en in de goede verhoudingen bereid, smaakt de herfstdipsaus naar meer. Meer energie, meer potentie, meer levenslust. Dus: stap uit de valkuil en ga in de startblokken, op naar de herfst!

My name is…Benno.

Benno Diederiks. Businesscoach en Talentontwikkelaar