06 509 40 366 info@bennodiederiks.nl

Je hoort veel over een burn-out, maar er bestaat een tegenhanger namelijk de bore-out. Je werk is dan zo niet uitdagend dat je gewoon ziek wordt van de saaiheid. Daarom kan jezelf uitdagen op zakelijk vlak handig zijn, maar hoe pak je dat op een veilige manier aan zodat je ook niet in een burn-out belandt?

Als leidinggevende weet je hoe belangrijk het is om je personeel uit te dagen zodat je de beste resultaten krijgt. Je blijft ze regelmatig herinneren aan de missie van het bedrijf, doelstellingen en zaken die ze kunnen verbeteren, maar daar houdt het natuurlijk niet op.

Wist je dat 50% van de mensen het absolute minimale doet aan werk om te voorkomen dat ze ontslagen worden en dat 80% van de mensen denkt dat ze meer of harder kunnen werken[1]? Wat zegt dat over hoe uitdagend het werk is? En wat doet die 20% die zegt dat ze alles al geven anders dan de andere 80 procent? Is het motivatie of is het jezelf uitdagen op zakelijk vlak?

Terwijl jij je team coacht is het ook belangrijk om jezelf op zakelijk vlak te blijven uitdagen.

Jezelf uitdagen is jezelf ontwikkelen

Jezelf uitdagen heeft allerlei voordelen op zakelijk vlak. Ten eerste kan dit verveling tegengaan. Ten tweede ontwikkel je jezelf ermee en word je dus beter in je werk. Misschien denk je dat je al bovengemiddeld goed bent. Dit is iets wat de meeste mensen denken[2], maar dat hoeft dus niet zo te zijn.

Door jezelf blijvend te ontwikkelen zorg je ervoor dat je écht bovengemiddeld functioneert op je werk. Daarbij helpt dit je ook om uit de comfortzone te stappen, uit de zone waarin een bore-out je zomaar kan overvallen.

Hoe weet je nu of je jezelf voldoende uitdaagt? Hoe belangrijk vind je het dat je je doelen haalt? Hoeveel interesse heb je in je werk? Doe je wat je doet doelgericht of ben je bezig op de automatische piloot? Als je hierop wat twijfelachtig reageert is het misschien tijd voor verandering en om jezelf uit te dagen.

Beginnen met jezelf uitdagen op zakelijk vlak

Je kunt heel klein beginnen door buiten je werk iets nieuws te leren. Zo kan je bijvoorbeeld in de auto van en naar je werk audioboeken luisteren over je vakgebied of waar je maar wat over wilt leren. Op die manier confronteer je jezelf met nieuwe informatie en dit kan je inspireren om zaken anders aan te pakken.

Pas wat je leert ook in de praktijk van je werk toe en controleer de resultaten. Op die manier kun je dubbelchecken of je hetgeen wat je wilt toepassen ook effectief toepast of dat je toch nog wat wilt veranderen.

Die resultaten, daar kan je vervolgens ook een doel van maken. Door regelmatig kleine doelen te stellen die je redelijkerwijs moet kunnen halen zorg je ervoor dat je er ook sneller naartoe werkt. In plaats van wanneer je een groot doel hebt dat je aan het eind van het jaar afgerond wilt hebben.

Je weet vaak wel of de uitdaging goed is wanneer je merkt dat je in de flow raakt. Dat je zin hebt in je werk en je betrokken voelt bij het bedrijf waar je werkt.

Jezelf uitdagen door je waarden te kennen

Is alleen het leren en toepassen van nieuwe kennis niet voldoende om jezelf uit te dagen? Dan kan het tijd zijn om meer in lijn met je eigen waarden te werken. Ga dan eens voor jezelf na wat je deed in je leven toen alles goed voelde. Toen je flowde en lekker je ding deed.

Misschien deed je dat toen wel om het geld, maar uiteindelijk is dat meestal niet wat het is waardoor je in de flow raakt. Wat was het wat je er leuk aan vond? Hoe voelde je je? Welke taken had je? Wat voor contacten had je nodig? Woorden, beelden, zinnen en symbolen kan je hiervoor gebruiken om een beeld te krijgen van de waarden die jij belangrijk vindt[3].

Vervolgens kan je met deze waarden kijken hoe je dit op je werk kunt bewerkstelligen. Kan je bijvoorbeeld iets doen waardoor je weer bepaalde contacten nodig hebt? Waardoor je op een bepaalde manier werkt die voor jou van belang en in lijn met je waarden is?

Jobcrafting als uitdaging

Kun je in jouw functie gaan jobcraften? Dit betekent dat je jezelf op je werk als het ware werk toekent of dat je een gat ziet en die uit jezelf gaat opvullen. Je kunt dit wel aangeven bij collega’s of andere mensen in het executive team dat je ermee bezig gaat.

Je kunt op 3 manieren gaan jobcraften

Namelijk richting waar je goed in bent, richting je interesses en richting je ontwikkeling. Vooral als je gaat jobcraften richting waar je goed in bent en richting je interesses kan dit handig zijn om je meer betrokken te voelen bij je werk en meer in de flow te raken[4].

Blijf een eigen leven hebben

Daarnaast blijft het belangrijk om een eigen leven buiten je werk om te hebben. Je kunt niet altijd werken en leven in het teken van andere mensen. Je sociale leven, me-time, een leuke hobby. Het zijn manieren om energie op te laden zodat je weer vol goede moed met de uitdagingen van je werk aan de slag kunt.

Dit kan van alles zijn, een leuk boek lezen, netflixen, wandelen, tijd met je familie doorbrengen. Het maakt niet uit.

Hulp krijgen om jezelf uit te dagen

Vind je het lastig om voor jezelf te bepalen wat er nodig is om je uit te dagen op je werk? Dan kan een executive coach je helpen om te achterhalen wat belangrijk is voor jou en hoe je dit op je werk kunt gebruiken.

Een andere manier om jezelf uit te dagen is door met mensen om te gaan die je inspireren. Waar je mee omgaat word je immers mee besmet. Misschien kan je omgaan met mensen in een vergelijkbare positie of gaan netwerken of masterminden om op die manier jezelf uit te dagen, doelen te stellen en eraan gehouden te worden door die mensen met wie je ook omgaat.

Heb je hulp nodig met jezelf uitdagen op je werk? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Groet,

Benno.

[1] https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/pfi.4930420305

[2] https://www.soa.org/globalassets/assets/library/newsletters/stepping-stone/2017/november/stp-iss-67-stephenson.pdf

[3] https://www.joellekjay.com/documents/100920115-motivate-yourself.pdf

[4] https://psycnet.apa.org/doiLanding?doi=10.1037%2Focp0000175