De meerwaarde 

Wanneer jij werkelijk gelooft dat je in staat bent om jouw doel te bereiken dan gaat dat jou ook lukken. “Succesgevoel”  of  “levensgeluk “ is echt een keuze. Je zult de keuze moeten maken en ervoor moeten gaan. Ook wanneer je geen zekerheid hebt over het eindresultaat. Op je overtuigingen, houding en gedrag heb je zelf de regie. Daarmee heb je de regie over de situaties die je tegenkomt en op jouw toekomst. Dat is waar het bij de Executive Coaching van Benno Diederiks om draait.

Wat coaching doet

Executive coaching door Benno Diederiks ondersteunt de volgende aspecten:

Jouw eigen emotie in de hand hebben

Controle houden over inspanningen

Zelfvertrouwen opbouwen

Enige mate van zelfcontrole koesteren

Positieve gedachten ontwikkelen

Bezig zijn met het ‘hier en nu’

Benno Diederiks

Het uitgangspunt

De manier waarop jij de wereld om je heen ziet en hoe jij omgaat met situaties is iets wat je uiteindelijk zelf doet. Het is jouw perceptie. Jij hebt een eigen interpretatie van wat je ziet. Hoe een bepaalde situatie werkt en wat je moet doen. Dit hangt allemaal af van je overtuigingen. Die bepalen jouw houding en gedrag. Hoeveel plannen van jou blijven hierdoor op de plank liggen? Hoeveel eigen talenten blijven onbenut? Hoeveel eigen ideeën worden niet uitgesproken? Als jij werkelijk gelooft dat je in staat bent om jouw doel te bereiken dan gaat dat jou ook lukken. “Succesgevoel”  of  “levensgeluk “ is echt een keuze. Je zult de keuze moeten maken om ervoor te gaan. Ook als je geen zekerheid hebt over het eindresultaat. Op jouw overtuigingen, houding en gedrag heb jij zelf de regie. Daarmee heb jij de regie over de situaties die je tegenkomt en op jouw toekomst.

 

De kern van het verhaal

‘Als jij werkelijk gelooft dat je in staat bent om jouw doel te bereiken dan gaat het je ook lukken. Succes is echt een keuze. Je zult de keuze moeten maken om ervoor te gaan. Ook als je geen zekerheid hebt over het eindresultaat. Op jouw overtuigingen, houding en gedrag heb jij zelf de regie. Daarmee heb je regie over de situaties die jij tegenkomt en op jouw toekomst’. De aanpak van Benno Diederiks zorgt ervoor dat je weer nieuwsgierig en open in het leven komt te staan. Je zult weer bereid zijn risico’s te nemen, krijgt weer goede zin en zult voelen dat jij er werkelijk toe doet. Succes komt weer binnen handbereik en de relatie met jezelf en jouw omgeving wordt weer waardevol

Aan jezelf gaan werken

Door de aanpak van Benno Diederiks als Master Executive Coach wordt jij gestimuleerd om actief te werken aan de eigen bevlogenheid:

1 Volg jouw passie

2 Voel je vitaal

3 Ontdek de HELD in jezelf

4 Geef vorm aan jouw ongeziene talenten en realiseer jouw onvermoede mogelijkheden

5 Wees moedig, eigenwijs en volg jouw eigen pad

6 Creëer jouw eigen Masterplan

Executives, Managers, HRM-medewerkers en medewerkers

Werken aan de eigen inzetbaarheid

Benno Diederiks als jouw Master Executive Coach stimuleert jou om actief te werken aan de eigen inzetbaarheid.

1. Doe waar jij trots op bent

Werk doen dat gebaseerd is op je drijfveren, inspiratiebronnen en waarden dragen bij aan motivatie, betrokkenheid en werkplezier.

2. Doe waar jij goed in bent

Wanneer je doet waar je goed in is, dan ben je gemotiveerder te doen ‘door te pakken’.

3. Maak werk van jouw toekomst

Het regelmatig en bewust bezig zijn met welke loopbaanstappen wenselijk en mogelijk zijn, is een belangrijk succesfactor om inzetbaar te blijven. Een visie op de toekomst geeft namelijk richting aan jouw ontwikkelingsbehoeften.

4. Blijf jezelf ontwikkelen

Door te blijven leren en te ontwikkelen, verwerf je nieuwe kennis en vaardigheden. Dat maakt niet alleen het werk plezieriger, maar dat verbetert ook jouw positie op de interne of externe arbeidsmarkt.

5. Zorg voor balans

Door balans te houden in belasting en belastbaarheid (maar ook in werk en privé), kun jij ook in de toekomst blijven werken en een nuttige bijdrage leveren.

6. Blijf zelf aan het stuur

Kunnen omgaan met nieuwe ontwikkelingen en veranderingen, is een belangrijke bouwsteen voor inzetbaarheid. Verandering in functie, verantwoordelijkheden, taken of aandachtsgebieden is belangrijk om starheid en vastroesten te voorkomen. Het is van belang dat je hierbij zelf de regie houdt en jouw eigen koers bepaalt op de golven van de verandering.

 

 Hoe werkt Benno Diederiks?

Benno Diederik’s aanpak bemoedigt jou in het omgaan met de onzekerheid over jouw toekomst en voortdurende veranderingen om je heen. Zijn aanpak inspireert jou steeds weer om jezelf opnieuw uit te vinden en te herontwikkelen om de veranderingen voor te kunnen zijn. Benno’s aanpak geeft jou de kunst en kunde om iedereen mee te nemen in de constante stroom van veranderingen en andermans verwachtingen. Zijn aanpak sterkt jouw eigen autonomie aan en laat jou vanuit deze kracht verbinden met anderen.

 

De uitdaging

Benno Diederiks daagt je uit om na te denken over…

… jouw actieve rol als individu

… jouw eigen drijfveren en motieven

… jouw zoektocht naar een betekenisvol leven

… jouw eigen ontwikkeling

… jouw eigen verantwoordelijkheid

… jouw partnership met jouw omgeving

Veel gestelde vragen

Wat maakt de aanpak van Benno Diederiks  nu zo effectief? Waarom zou ik mij door hem laten coachen? De antwoorden hierop zijn al net zo boeiend als Benno zelf.

Wat zijn de voordelen van Benno als coach?

Benno Diederiks heeft een groot inlevingsvermogen en een buitengewoon groot referentiekader. Deze kennis en ervaring zet hij vol volgedrevenheid in om bij jou de growth mindset te activeren waardoor succes niet langer zal uitblijven.

Hoe doe je dat, de vitaliteit verhogen?

Door te werken aan de persoonlijke ontwikkeling, de mentale innovatie en de interne hulpbronnen die voor iedereen uniek zijn hierbij in te zetten en te focussen op kansen en niet op problemen.

Kan de optimale inzet echt worden verhoogd?

Ja, zeker! Door jezelf opnieuw uit te vinden maak je ongekende krachten in jezelf wakker. Hierbij leer je wat werkelijk welke mogelijkheden jij ter beschikking hebt en laat je oude trucs en technieken los. 

Kun je uitval van medewerkers voorkomen?

Master Executive Coaching en de Maak je Comeback Methode werkt werkt niet alleen bij tegenslag maar is ook uitermate geschikt om persoonlijke groei te bevorderen. Wacht daarom niet tot je met tegenslag wordt geconfronteerd maar start vandaag nog wanneer je het beste uit jezelf wilt halen.

Wat klanten over Benno zeggen

“Ik heb genoten van Benno zijn talent om te entertainen en het plezier dat hij daarin had. Zijn energie was meeslepend. Zijn hoge tempo van doceren en verbale snelheid prikkelde mij scherp te zijn en daagde mij uit meer uit mezelf te halen. Alhoewel dit soms confronterend was, heb ik het als positief ervaren.
Benno is een betrokken leermeester, met veel praktijkervaring, die goed in staat is relevante theorie kort en bondig uiteen te zetten.”

JOSE VAN DER VEEN

Studieadviseur, Universiteit Groningen

“Benno weet de cursisten te boeien door op een leuke manier les te geven. Hij is een kundig persoon en is goed op de hoogte van vernieuwingen in de organisatie waar ik werk.
Hij weet mensen te motiveren en te inspireren. Hij kan op een humoristische manier cursisten persoonlijk betrekken in zijn voorbeelden. Zijn lessen zijn nooit saai.
Hij is altijd bereikbaar en snel in zijn antwoorden via mail of telefoon.”

MARJA DE VETTE

Reïntegratiebegeleider, UWV

“Zijn manier van trainen spreekt mij enorm aan. Ik heb zelden een trainer ontmoet die zo snel kon schakelen tussen de theorie en praktijk om vervolgens te komen met bruikbare praktijkvoorbeelden. Hij heeft een prettige persoonlijkheid met een goede dosis humor. Hij stelt iedereen op zijn gemak en nodigt je uit om actief deel te nemen. Zijn trainingen zijn inhoudelijk van een hoog niveau. De man heeft een zeer brede kennis.”

FRISO TIMMERS

Assistent productiemanager, Andritz Sprout

JIJ BENT AAN ZET

Als coach faciliteert Benno mensen om zélf te leren en zich te blijven ontwikkelen

CONTACT

Van Loonstraat 15
5271 HE  SINT-MICHIELSGESTEL
Telefoon: 06 509 40 366

benno@dicta.nl

LINKEDIN

Nieuws, de laatste blogs, meer over Benno's opleiding en ervaring vind je op Linkedin:

Linkedin Button Benno Diederiks