Mentale Innovatie

Wat is jouw vernieuwing? Hoe zorg je dat je openstaat voor nieuwe kansen en vaart op je eigen kracht?

Hans van Breukelen en Benno Diederiks noemen dit ‘mentale innovatie’, een begrip dat al enige tijd bekend is, maar nog geen eigen podium kreeg. Lees hier wat mentale innovatie voor jou en je team kan betekenen!

WAT IS MENTALE INNOVATIE?

Focus en doorzettings­vermogen

Mentale innovatie geeft je de handvatten om met volledige focus en vastberadenheid te werken aan je langetermijndoelen. Het gaat over bewustzijn, leren, je groeivermogen versterken, goede samenwerking zoeken en (vooral) doorzetten!

Mentale innovatie omvat

• een portfolio van coaching, teamsessies en lezingen om je te helpen dit gedachtegoed in de praktijk te brengen

• een boek waarin je leest wat het precies inhoudt en hoe je mentale innovatie kunt realiseren

• een online training om je persoonlijke groei duurzaam te maken en daarmee je levensgeluk te vergroten.

Boek en online training

Mentale innovatie is op basis van bevlogenheid en doorzettings­vermogen, bewegen naar een leven zonder beperkingen, waarin zelf­effectiviteit de doorslag geeft.

Dit bewegen neemt de vorm aan van een innovatietraject, dat niet eenmalig is maar waar in feite doorlopend aan gewerkt kan worden.

In alle organisaties is persoonlijke groei en ontwikkeling, in lijn met de eigen talenten, van groot belang. Het boek en de online training helpen managers en medewerkers hierbij.

Experts

HANS VAN BREUKELEN was keeper bij FC Utrecht, PSV en het Nederlands elftal. Daarna richtte hij zich op een maatschappelijke loopbaan met als centraal thema: succes is maakbaar.

BENNO DIEDERIKS is Master Executive Coach en werkzaam op het gebied van talentontwikkeling, HRM, (executive) coaching en zelfmanagement. Hij werkt zelfstandig en met trainingsbureaus.

m.m.v. BAS KODDEN, directeur van de Executive MBA aan Nyenrode Business Universiteit. Hij traint, spreekt en schrijft over leiderschap, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling.

“Uitgesproken praktisch en overzichtelijk, maar wetenschappelijk onderbouwd. Ook geschikt voor directies en managers die bezig zijn met innovatie en de ontwikkeling van medewerkers.”

MANAGEMENTBOEK.NL

PORTFOLIO

Coaching (Benno)

COMEBACK COACHING  helpt je inzien wat je tegenhoudt om te herstellen van tegenslag. Benno helpt je je eigen hulpbronnen weer vinden en aanspreken. Door op zoek te gaan naar de oorspronkelijke motivatie die je zo ver bracht. Of door te gaan vormgeven waar je onbewust al naar toe groeide.

COMEBACK-traject: 4 maanden op basis van 8 gesprekken /  €3.200

Met EXECUTIVE COACHING word je, als leidinggevende met grote verantwoordelijkheden binnen een organisatie, gecoacht om het beste uit jezelf halen. Benno zet hierbij een groot aantal coaching­technieken in waarmee het overeengekomen resultaat snel kan worden behaald.

Executive Coaching is een van de effectiefste manieren om je verder te ontwikkelen in je carrière. Het is de meest directe manier van groei voor jezelf én voor je organisatie.

Download de flyer met alle informatie

EXECUTIVE-traject: 3 maanden op basis van 6 gesprekken / €2.400

Lezingen (Hans)

Al jaren reist Hans als spreker door het hele land om mensen in groepen of teams te inspireren om succesvoller te worden. Sport als metafoor is daarbij natuurlijk een vast onderdeel. Terugkerende thema’s zijn:

  • Het individueel belang gaat voor het teambelang
  • Hoe maak je van individualisten een succesvol team
  • Van een Comeback naar Mentale Innovatie (omgaan met tegenslag, vergroten van je veerkracht, bevlogenheid en zelfeffectiviteit)
  • ‘Voetbal is een denksport’ (met videobeelden en mooie anekdotes)

Boek Hans voor een lezing

Tarief €2.950, inclusief een voorbespreking op locatie.

Alle bedragen exclusief BTW en reiskosten. Locaties en overige wensen in overleg te bepalen.

Inspiratiesessie (Benno en Hans)

Met een 4-uurs inspiratiesessie boek je Benno en Hans om in-company het gedachtegoed van Mentale Innovatie handen en voeten te geven. Aangepast aan jouw doelen en het gewenste ontwikkelingsniveau van je organisatie en je medewerkers. Ervaar de kracht van gedurfd leiderschap en leer hoe je Mentale Innovatie kan inzetten voor jouw team en voor jezelf.

  • Leer Mentale Innovatie toepassen in 4 fasen.
  • Transformeer vervolgens de innovatie van de ‘ik’ naar de ‘wij’.
  • Start de dialoog en de verbinding over sleutelvragen en principes; daarmee versterk je de gedeelde focus.
  • Bouw aan de pijlers van Mentale Innovatie: bevlogenheid, beweging, aanpassingsvermogen, zelfeffectiviteit en doorzettingsvermogen.

Boek een gratis proefsessie

Tarief vanaf €3.500, afhankelijk van de groepsgrootte.

Partner UWV

Benno Diederiks en Hans van Breukelen zijn officiële samenwerkingspartners van het UWV.

UWV-kandidaten kunnen zich bij ons melden voor groepcoaching, werkfit en activering.

Meer informatie bij het UWV.

ERVAREN, DAADKRACHTIG

Benno Diederiks

Benno Diederiks heeft meer dan 25 jaar ervaring in het coachen van mensen die tegenslag ervaren, meer voldoening zoeken in hun werk, of willen groeien in hun talenten en kracht.

Benno staat voor een heldere, onorthodoxe aanpak, waarbij het vooral op handelen aankomt. Als nuchtere Brabander uit een zeemansfamilie werkt hij pragmatisch, met veel empathie, en daagt je uit met humor. Hij is sterk resultaatgericht en weet soms in één dag al een doorbraak te realiseren.

INSPIREREND, BETROKKEN

Hans van Breukelen

De meeste mensen kennen Hans van Breukelen als de eigenwijze keeper met de grote handen. Die handen zijn nog steeds zijn kracht, maar dan in overdrachtelijke zin.

Hans ondersteunt en motiveert jou of je team om invulling te geven aan je doelen. In open dialoog, nieuwsgierig, met hart voor mensen en hard op de inhoud.

 

AAN­BEVELINGEN

Mentale Innovatie geeft je technieken waarmee je keuzes maakt die jou energie, motivatie en richting geven. […] Net als in organisaties is Mentale Innovatie benaderd als een proces. De rode draad is helder. Het resultaat is een boek met véél inhoud, geschikt voor privé en/of zakelijk.

FRANCA GRIBNAU op Managementboek.nl

Een sterk, leesbaar boek over je krachten (her)ontdekken en vasthouden! 

lezersrecensie, Bol.com

Leerzaam boek en mentale opkikker. Een mooi hulpmiddel in deze voor veel ondernemers lastige tijden. Dit boek geeft je handvatten om de problematiek aan te pakken.

lezersrecensie, Bol.com

BOEK

Het traject zoals het in dit boek wordt beschreven omvat de volgende stappen:

1. Bewustwording van je eigenheid en van mentale innovatie als een groeiproces.
2. Doelen formuleren en plannen maken om te leren en jezelf te ontwikkelen.
3. Stappen zetten, dat wil zeggen in de praktijk oefenen met nieuwe ervaringen, groei, zelfreflectie.
4. Het meten en evalueren van het groeiproces.
5. Het groeivermogen vergroten en versterken.
6. Volhouden en doorzetten (omgaan met tegenslag, leren van goede en slechte ervaringen).

De hoofdstukindeling volgt deze stappen, die ook aansluiten op de online training. Alle elementen worden door middel van praktische tips en oefeningen, voorbeelden en wetenschappelijke onderbouwing concreet gemaakt.

 

Het boek bestellen en inkijken kan hier: managementboek

CONTACT

Kennismakingsgesprek boeken
Met het formulier hieronder kun je een aanvraag indienen voor een coachingstraject, inspiratiesessie, adviestraject, teamcoaching-sessie of lezing. Vul de gegevens in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op. De coachingsessies worden vooraf gegaan door een vrijblijvend kennismakingsgesprek. De sessies worden in overleg met jou ingevuld op basis van de specifieke behoeften van je organisatie.
BENNO DIEDERIKS

BENNO DIEDERIKS

Executive coach, Comeback coach

 

Gebouw Novalis
Industrieweg 9C
5262 GJ  VUGHT
Telefoon: 06 509 40 366
Email: info@bennodiederiks.nl