06 509 40 366 info@bennodiederiks.nl

Je hebt een nieuwe baan! Gefeliciteerd, maar nu moet je aan de slag en van die nieuwe baan ook echt een succes maken. Hoe pak je dit nu het beste aan? Wat is belangrijk om in de gaten te houden als je succes wilt hebben of wilt behouden.

Want wat is er nodig om na winnen, nog een keer te winnen. Wat is er nodig om na succes, succesvol te blijven.

Dronken van succes

Succes kan je ook in een soort roes brengen. Een roes waarin je denkt dat je wel weer succes zult behalen. Je wilt altijd beter, groter en mooier. Dit wordt ook wel dronken van succes genoemd. Want als je inderdaad veel meer gaat verdienen, heb je dan ook een veel groter kantoor en een duurdere auto nodig?

Hoe ben je überhaupt op die positie gekomen? Wat is er nodig om de groei gaande te houden en niet dronken te zijn van succes.

Misschien is een spaarpotje voor als je toch niet succesvol blijft ook handig, of sowieso. Dus die nieuwe baan is super, maar probeer niet direct naast je schoenen te gaan lopen met een duurdere auto.

In plaats daarvan kun je jezelf die duurdere auto ook gunnen als je nieuwe baan na een half jaar verlengd wordt of iets dergelijks.

Als je namelijk dronken bent van succes denk je dat je door het eerdere succes sowieso de volgende keer weer succesvol bent en dat hoeft dus niet per se het geval te zijn.

Succes en extra afleiding

Succes kan namelijk voor extra afleiding zorgen. Dit is in ieder geval het geval bij sporters die een olympische medaille hebben gewonnen. Door die afleidingen waren ze mentaal en fysiek minder uitgerust, waardoor ze het succes niet meer konden herhalen.

Nu ben je misschien geen topsporter, maar succes kan ook als je “gewoon werkt” voor afleiding zorgen. Mensen die opeens wat van je willen. Verwachtingen dat je nu meer op date-night gaat of duurdere vakanties neemt.

Je kunt ook last krijgen van conflicten van de rol die je thuis en op het werk hebt. Je kunt zelfs berucht worden 😉.

Atleten die bleven winnen hadden hier het volgende over te zeggen:

  • Ze haalden vertrouwen uit het succes dat ze al behaald hadden.
  • Ze focusten op het goed doen in plaats van op het resultaat.
  • Ze bleven positief in plaats van dat ze dachten er nog niet klaar voor te zijn.

De atleten die hun succes niet in stand konden houden dachten dat het aan het volgende lag:

  • Ze waren te veel bezig met de uitkomst in plaats van de prestatie zelf.
  • Ze waren ook gefocust op hoge verwachtingen van zichzelf en de mensen om hen heen.
  • Ze hadden geen heldere geest over de competitie.
  • Ze probeerden het zo goed te doen dat het juist slechter ging.[1]

Dit geeft handige handvatten over hoe je met succes om kunt gaan en hoe je het kunt vasthouden.

Wanneer je merkt dat je het lastig vindt om niet al te veel aandacht te schenken aan de verwachtingen van jezelf en de mensen om je heen kan een executive coach je helpen met hoe je kunt omgaan met verwachtingen en hoe je die voor jezelf en je organisatie een plaats geeft.

Positieve psychologie speelt ook een belangrijke rol bij het vasthouden van succes. Wanneer je merkt dat je bijvoorbeeld gedachten hebt over het niet klaar zijn voor het volgende succes, kun je mentale trucjes uithalen om toch positiever te denken.

Ook hiermee kan een executive coach helpen.

Eenzaamheid van succes

Succes kan ook voor veel stress en eenzaamheid zorgen. Als je nieuwe baan een promotie is naar een leiderschapspositie is het handig dat je je hier bewust van bent. Door die stress en eenzaamheid kun je voor jezelf en je omgeving heel onverwachte dingen doen die niet goed voor je eigen gezondheid zijn[2].

Ambitieuze executives klimmen vaak op die carrièreladder zonder zich druk te maken over de persoonlijke prijs die ze hiervoor betalen. Veel managers zijn bijvoorbeeld niet goed voorbereid op het moment dat ze de positie behalen die ze altijd geambieerd hebben. Tot aan dat moment deden ze wat nodig was om op die positie te komen. Misschien is dit herkenbaar voor jou.

Mensen in een leiderschapspositie voelen zich vaak eenzaam en niet verbonden met de organisatie waarvoor ze werken. Daarbij komt het ook vaak voor dat mensen in leiderschap vaker gedrag vertonen wat niet handig is. Het is belangrijk om dit op tijd te beseffen of op te merken, omdat dit gedrag anders een effect kan hebben op het bedrijf en de mensen om je heen.

Omdat je soms relaties kunt loslaten die je hebt opgebouwd om op een leiderschapspositie te komen kan het handig zijn om de back up te hebben van een executive coach waarmee je kunt sparren over je wensen en gevoelens en wat je doet met je bedrijf. Deze kan je dan altijd een spiegel voorhouden wanneer er toch iets mis dreigt te gaan, zoals wanneer communicatie niet meer goed gaat en je hierdoor steken laat vallen.

Dit kan op twee manieren gaan. Personeel kan als het ware bij je gaan slijmen, waardoor je alleen nog maar “jaknikkers” om je heen hebt. Of mensen hebben een bepaald beeld van leiderschap en als je daar niet aan voldoet krijg je allerlei negativiteit over je heen. Jij wordt bijvoorbeeld persoonlijk verantwoordelijk gehouden voor al het falen in een bedrijf.

In ieder geval heb je niet het complete plaatje van wat er gaande is in een bedrijf door die miscommunicatie en hierdoor is het lastiger om goede beslissingen te maken.

Als je gevoelens van eenzaamheid en isolatie ervaart is het belangrijk hiervoor hulp te zoeken, omdat het anders kan overslaan in een depressie. Daarnaast kun je ook andere gezondheidsklachten ervaren. Sommige mensen zijn zich bijvoorbeeld niet bewust van de processen in hun lichaam. Stress wordt bijvoorbeeld niet herkent, terwijl het lichaam duidelijke signalen afgeeft.

Ook hiervoor kan een executive coach helpen. Want diepzinnig een-op-een contact is vaak de beste remedie tegen eenzaamheid. Iemand kan namelijk omringt zijn door mensen, maar door het missen van een soort mentale of emotionele connectie voelt dit toch alleen.

Door een-op-een met iemand te praten kun je deze gevoelens verminderen. Als je weinig mensen om je heen hebt met wie je goed over je werk kunt praten, kan een executive coach helpen. Daarbij is alle communicatie vertrouwelijk.

Daarbij hebben executive coaches ook kennis over het werk zelf, waardoor ze een waardevolle sparringpartner zijn[3].

Wil je meer weten over executive coaching en wat dit voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met me op.

Groet,

Benno.

[1] http://www.zoneofexcellence.ca/free/winning.html

[2] https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/0951507031000136667

[3] https://www.researchgate.net/profile/James-Quick/publication/233429772_The_stress_and_loneliness_of_success/links/540739af0cf23d9765a84094/The-stress-and-loneliness-of-success.pdf (pag. 4)