Sommige doelen in het leven zijn vrij abstract. Doelen zoals gelukkig worden, rijk worden, veel kennis hebben en nog veel meer. Om die doelen te behalen is vitaliteit nodig en dat betekent dat je in beweging bent om die doelen te behalen. Het in beweging krijgen van jezelf of andere mensen om doelen te behalen is een probleem waar veel mensen tegenaan lopen.

De overheid probeert zelfs studenten te vitaliseren om bijvoorbeeld ondernemerschap te kiezen in plaats van een carrière in loondienst van een bedrijf. Dit is een trend die wereldwijd gaande is, ook in China is dit beleid van de overheid.

Vitaliseren

Vitaliseren betekent eigenlijk dat je jezelf vitaal maakt om die doelen te behalen. In eerste instantie is het belangrijk om de doelen iets minder abstract te maken. Bijvoorbeeld het doel gelukkig worden vertaal je naar “Ik ben gelukkig als…” vervolgens kun je iets invullen waarvan jij denkt dat je gelukkig wordt of waaraan je voor jezelf kunt zien dat je gelukkig bent. “Ik ben gelukkig als ik ’s ochtends met plezier naar mijn werk ga.”

Voor de andere doelen kan dat er op de volgende manier uitzien:

  • Ik ben rijk als ik elke maand minimaal 2500 euro op mijn rekening gestort krijg.
  • Ik heb veel kennis als ik vragen met vertrouwen kan beantwoorden of in ieder geval weet waar ik het antwoord vind.

Om die doelen te behalen heb je vitaliteit nodig. Dit betekent dat als je weet wat je doel precies is je plannen maakt om je naar dat doel te bewegen.

Helaas is het behalen van een doel nooit een rechtlijnige weg. Er zullen altijd obstakels zijn waardoor het lastig lijkt om je doel te behalen. Vitaliseren betekent dat je dan een oplossing vindt om alsnog je doel te behalen. Je blijft bewegen, misschien niet recht vooruit, maar wel om je obstakel heen om alsnog bij je doel uit te komen.

Soms moet je daarom transformeren. Hoeveel mensen doen uiteindelijk het werk waarvoor ze zijn opgeleid? Een leven lang leren hoort bij vitaliseren doordat je, soms bewust en soms onbewust, leert hoe je moet veranderen om je doelen te behalen.

Door deze transformatie word je ook mentaal sterker en kun je beter met tegenslagen, of obstakels, omgaan.

Jezelf vitaliseren

Jezelf in beweging brengen is ontzettend lastig. Iedereen heeft wel in zekere mate last van uitstelgedrag en dat is eigenlijk gedrag waarin je stil staat. Je gaat niet vooruit als je niets doet. Sterker nog de kans is zeer aanwezig dat je dan op gegeven moment achteruit gaat.

Een van de redenen waarom het zo lastig is om achter je doelen aan te bewegen is doordat we vast zitten aan onze overtuigingen en denkpatronen.

Om jezelf te vitaliseren is een aantal tips van belang:

Tip 1: Stop met denken aan stressvolle zaken

Je hebt morgen een deadline en je bent nog niet zover als je zou willen zijn. Door die zorgen ga je vooral denken aan wat er allemaal mis kan gaan en dit is erg vermoeiend. Blijf daarom met je gedachten bij het uitvoeren van je taak, dan ben je sneller klaar en heb je minder last van die stressgedachten.

Tip 2: Stop met het communiceren van nutteloze informatie

Een leuke foto van je lunch, je mening over het nieuws, wel of geen make-up of stropdas. Allerlei keuzes en berichten die we steeds vaker delen via social media. Al die communicatie kost ontzettend veel tijd en energie. Door hiermee te stoppen kun je je focussen op het behalen van je eigen doelen.

Tip 3: Doe het voor jezelf, niet voor een ander

Mensen pleasen is erg aantrekkelijk als je denkt dat je daardoor aan sociale relaties bouwt die je verder helpen, maar hierdoor doe je vaak jezelf tekort. Doe daarom alleen dingen die je voor jezelf wilt doen en die bijdragen aan het behalen van je doel.

Tip 4: Neem tijd voor jezelf

Al die paden en keuzes en acties die je moet houden voor het blijven bewegen om je doel te behalen zijn ontzettend vermoeiend en daar kun je ook weer stress van krijgen. Plan daarom momenten voor jezelf in waarin je jezelf kunt opladen. 1 middag of uurtje me-time per week moet zeker kunnen. Doe op dat moment ook echt wat je zelf wilt, al is het maar 1 uur gedachteloos naar een muur staren.

Revitaliseren

Revitaliseren is soms nodig om jezelf of je bedrijf te herpakken na een verandering. Dit is bijvoorbeeld een proces dat bedrijven soms nodig hebben nadat ze zijn samengegaan of zijn overgenomen.

Revitaliseren bij grotere bedrijven

Vooral bij bedrijven die al langere tijd bestaan is revitalisering van belang om de creativiteit te bevorderen. Hiervoor is een aantal zaken nodig:

  • Het samenwerken van collega’s die eerder bij 1 van de 2 bedrijven werkte, dit is ook van belang om de emotionele afstand tussen de 2 groepen te verkleinen.
  • Het delen van kennis. Door kennis met elkaar te delen wordt het ook eenvoudiger om acties te ondernemen die passen bij het nieuwe samengevoegde bedrijf.
  • Het duidelijk maken van doelen en visies. Dit is cruciaal om de motivatie van medewerkers na een samenvoeging of overname te versterken.

Individueel revitaliseren na een pauze

Ook als individu is revitaliseren belangrijk. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een pauze hebt gehad op je werk, zoals een vakantie of in een minder goed geval een burn-out.

Een vakantie of burn-out kan ervoor zorgen dat je gaat reflecteren op waarmee je bezig bent. Wat ben ik aan het doen en doe ik nog wel wat ík wil?

De vraag of je leeft of juist geleefd wordt kan dan bij je opspelen.

Het is dan belangrijk om voor jezelf opnieuw je doelen te bepalen en om ervoor te zorgen dat je weer bewegelijk wordt om die doelen te behalen. Daar kun je de eerste vier tips ook voor gebruiken.

Moet je revitaliseren na een burn-out? Dan is het echt nodig om voor jezelf te kiezen en niet voor het geld, hoe aantrekkelijk dat soms ook lijkt.

Als je hier hulp bij nodig hebt kun je nog kijken naar de boeken op deze website en de diensten voor het revitaliseren.

Groet,

Benno

Bronnen:

http://www.diva-portal.org/smash/record.jsf?pid=diva2%3A365777&dswid=3275#sthash.0TNV1ehm.dpbs

http://www.koreascience.or.kr/article/ArticleFullRecord.jsp?cn=SHGSCZ_2015_v16n4_2564