06 509 40 366 info@bennodiederiks.nl

Zelfvertrouwen ontwikkelen blijft altijd belangrijk als je maar blijft groeien naar de next level. Waarschijnlijk heb je het al gemerkt, maar elke keer als je een stap omhoog zet sta je weer onderaan de ladder van de mensen die die stap eerder al hebben gezet.

Afhankelijk van je zelfvertrouwen kan dit intimiderend overkomen en kun je last krijgen van verlegenheid of iets dergelijks. Je zelfvertrouwen ontwikkelen blijft daarom een belangrijk gegeven voor je carrière.

Waarom zelfvertrouwen belangrijk is

Als je een carrière hebt als executive manager kun je wel eens een reorganisatie tegenkomen en dan je baan kwijtraken. Afhankelijk van hoe dat gaat en hoeveel zelfvertrouwen je hebt kan dit invloed hebben op je gedrag en hoe je je hierdoor voelt.

Als je bijvoorbeeld veel zelfvertrouwen hebt zal je bepaald managersgedrag laten zien dat goed is in die situatie en bij een lager zelfvertrouwen krijg je ook gelijk een slechter gevoel over je werkomgeving en krijg je last van minder effectief managersgedrag[1].

Daarnaast kan een laag zelfvertrouwen er bij een reorganisatie voor zorgen dat je meer werkmotivatie krijgt dan als je hoog zelfvertrouwen hebt[2]. Op het eerste gezicht lijkt dit niet heel erg, maar als je al hard werkt is dit dé manier om jezelf naar een burn-out te werken.

Zelfvertrouwen is dus belangrijk om grip op jezelf te houden en veerkrachtig te zijn in lastige situaties.

Daarnaast is er ook een samenhang tussen assertiviteit en zelfvertrouwen bij senior managers[3]. Dus als het in het belang is van het bedrijf waar je werkt om een bepaalde beslissing te nemen kun je hier assertiever over praten met het executive team als je een goede dosis zelfvertrouwen hebt.

Zelfvertrouwen doet ook iets met je kijk op het werk. Hoe meer zelfvertrouwen je hebt, hoe positiever je naar je werk en werkomgeving kijkt. Dit helpt ook om je productiviteit hoog te houden[4].

Dan kun je ook nog zelfvertrouwen hebben dat is gebaseerd op de organisatie waar je werkt. Je zelfvertrouwen hangt dan wel of niet samen met het gevoel dat de organisatie jouw doelen steunt en andersom. Als je een hoog zelfvertrouwen hebt op basis van je organisatie voel je jezelf belangrijk, betekenisvol, effectief en waardevol[5].

Hoe ontwikkel je zakelijk zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen heeft dus meerdere voordelen voor jezelf en het bedrijf waar je werkt, maar hoe kun je nu praktisch gezien je zakelijke zelfvertrouwen ontwikkelen? Voor een hoog zelfvertrouwen in de organisatie is het handig om te merken dat je op meerdere vlakken in de organisatie effectief bent. Dus je kunt meerdere taken goed uitvoeren.

In het geval van een executive kan dit betekenen dat je goed bent in analyseren, strategie ontwikkeling en communicatie naar de mensen die die strategie moeten uitvoeren. Dit zijn al drie taken waar je goed in wilt zijn.

Tip 1: Vergroot je kennis

Voor deze drie taken kun je bijvoorbeeld cursussen volgen. Een cursus over het soort analyse dat van belang is, een cursus strategieontwikkeling en een cursus communicatie. Vooral die laatste cursus kan ingewikkeld zijn, want er kan op heel veel manieren worden gecommuniceerd. In tekst, maar ook gewoon in een gesprek een-op-een of tijdens een vergadering. Hiervoor heb je dus niet altijd één antwoord over wat het nu eigenlijk is en wat het beste werkt.

Tip 2: Mentale flexibiliteit verbeteren

Je mentale flexibiliteit is belangrijk voor het ontwikkelen van je zelfvertrouwen. Dit helpt je om makkelijker met een veranderende situatie om te gaan. Je kunt namelijk helemaal vastlopen als iets onverwacht verandert en willen vasthouden aan het oude, maar dat werkt dan vaak niet meer. Dit is iets waar je onzeker van kunt worden.

Door snel te omdenken en nieuwe situaties te accepteren zoals ze zijn en te bedenken: “Hoe nu verder?” kun je jouw mentale flexibiliteit drastisch verbeteren. Een executive coach kan je hiermee helpen.

Tip 3: Achterhaal waar je onzeker van wordt

Soms kan iets je blokkeren om een bepaalde actie uit te voeren of om een bepaald ding te leren. Dit is eigenlijk een teken van onzekerheid, maar waarom is dat nu iets waar je blokkeert?

Dit hangt vaak af van gedachten en overtuigingen die je hebt over hoe de wereld werkt en hoe jij erin hoort te functioneren.

Door een goed gesprek kun je helemaal doordringen in die diepste overtuigingen en dan kom je er al vrij snel achter of je gedachte om iets niet te doen of niet te willen leren logisch was of niet.

Als je je ineens beseft dat iets eigenlijk onlogisch is, maakt dit de blokkade al een stuk zwakker en kan die ook in een keer weggenomen zijn.

Tip 4: Blijf met je gedachten in het hier en nu

Vooral als je bezig bent met het maken van een comeback kan die val een reden zijn voor waarom je zelfvertrouwen een deuk heeft opgelopen. De hele tijd terugdenken aan fouten uit het verleden of dingen die niet goed zijn gegaan helpen je zelfvertrouwen niet.

Door juist met je gedachten in het hier en nu te blijven kun je jouw zelfvertrouwen ontwikkelen. Het heeft soms wat oefening nodig, zoals met mindfulness, maar het werkt[6]. Super handig als jij bezig bent met je rebound.

Tip 5: Maak een lijst met goede kwaliteiten

Je kunt kijken in je leven, in bepaalde facetten van je leven, waar je allemaal goed in bent. Zo kun je bijvoorbeeld een lijstje maken over je privéleven, je werk, familie en collega’s en daarbij al je pluspunten opschrijven. Bijvoorbeeld:

  • Thuis: houd het huis opgeruimd, betaal rekeningen op tijd, ben er voor mijn gezin.
  • Werk: houd me aan deadlines, verbeter de belangrijke cijfers, ben collegiaal.

Enzovoort.

Dit soort dingen zorgen ervoor dat je met een positieve bias naar jezelf kijkt en dat ontwikkelt je gevoel van zelfvertrouwen[7].

Tip 6: Omring je met mensen van wie je iets kunt leren

Dit is iets wat je bijvoorbeeld op en buiten je werk kunt doen. Door je te omringen met mensen met wie je samen (leer)projecten aan kunt gaan en met wie je wat kunt kan dit je zelfvertrouwen ook ontwikkelen. Je weet op wie je kunt rekenen en dat je van andere mensen en hun ervaringen kunt leren, hoe cool is dat?

Is dit nog lastig op je werk voor elkaar te krijgen? Dan kun je ook buiten je werk netwerken om je vaardigheden te verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld iets doen met een mastermind groep of met een executive coach.

Wil je meer weten over het verbeteren van je zelfvertrouwen terwijl je in een executive functie zit? Neem vrijblijvend contact met me op.

Groet,

Benno.

[1] https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0749597800928942

[2] https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/smj.4250140912

[3] http://www.ajssmt.com/Papers/225260.pdf

[4] https://www.researchgate.net/publication/275697380_Organization-based_self-esteem_Construct_definition_measurement_and_validation (pag. 623)

[5] https://www.researchgate.net/publication/275697380_Organization-based_self-esteem_Construct_definition_measurement_and_validation (pag. 625)

[6] https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/17439760.2013.807353

[7] https://psycnet.apa.org/buy/1996-01769-002